Foto's

Lana Turner

Lana Turner (1921-1995)

Lana Turner was an American actress known for her beauty and acting talent. She was born on Feb. 8, 1921 and died on June 29, 1995. Turner had a successful career in Hollywood during the 1930s, 1940s and 1950s.
Some of her most famous films include:

“The Postman Always Rings Twice” (1946) – A film noir in which she played opposite John Garfield.
“Peyton Place” (1957) – A drama film for which she received an Academy Award nomination.
“Imitation of Life” (1959) – A film in which she played a groundbreaking role as a woman of mixed descent.

Known for her versatility as an actress, Turner starred in a variety of genres, including drama, romance and film noir. She also had a turbulent personal life and was involved in some notable love affairs and marriages. Her career and life have been the subject of interest and study in the entertainment industry and among film historians.

 

Lana Turner was een Amerikaanse actrice die bekend stond om haar schoonheid en acteertalent. Ze werd geboren op 8 februari 1921 en overleed op 29 juni 1995. Turner had een succesvolle carrière in Hollywood gedurende de jaren 1930, 1940 en 1950.
Enkele van haar meest bekende films zijn:

“The Postman Always Rings Twice” (1946) – Een film noir waarin ze tegenover John Garfield speelde.
“Peyton Place” (1957) – Een dramafilm waarvoor ze een Academy Award-nominatie kreeg.
“Imitation of Life” (1959) – Een film waarin ze een baanbrekende rol speelde als een vrouw van gemengde afkomst.

Turner stond bekend om haar veelzijdigheid als actrice en speelde in verschillende genres, waaronder drama, romantiek en film noir. Ze had ook een turbulente persoonlijke leven en was betrokken bij enkele opmerkelijke liefdesaffaires en huwelijken. Haar carrière en leven zijn onderwerp van interesse en studie geweest in de entertainmentindustrie en onder filmhistorici.