Academy Awards Awards Trivia

Spencer Tracy

Spencer Tracy (1900-1967)

Best Actor Academ Award 1937 for “Captains Courageous”

In 1956/57, toen zijn oude vriend Humphrey Bogart stervende was aan kanker, waren Tracy en Katharine Hepburn twee van de weinige mensen die Bogie (en zijn vrouw Lauren Bacall) bijna dagelijks thuis bezochten. Ze zaten elke avond een half uur samen aan Bogie’s bed in de maanden en weken voorafgaand aan zijn dood. Na Bogie’s dood vroeg Bacall Tracy om de grafrede te houden op de begrafenis. Hij weigerde verontschuldigend en zei dat het gewoon te moeilijk voor hem zou zijn. Hij vond dat hij te emotioneel zou zijn en het niet zou kunnen. Bacall begreep het en regisseur John Huston sprak de grafrede uit.

In 1956/57 when his longtime friend Humphrey Bogart was dying of cancer, Tracy and Katharine Hepburn were two of the few people who visited Bogie (and wife Lauren Bacall) at their home on an almost daily basis. They would sit together at Bogie’s bedside for half an hour or so every evening in the months and weeks leading up to his death. After Bogie’s death, Bacall requested that Tracy deliver the eulogy at the funeral. He apologetically declined, saying it would simply be too difficult for him. He felt he would be too emotional and wouldn’t be able to do it. Bacall understood and director John Huston delivered the eulogy instead.