Filmposters

The Money Trap

“The Money Trap” is the title of a 1965 American crime drama film directed by Burt Kennedy. The film stars Glenn Ford, Elke Sommer, and Rita Hayworth. It is based on a novel of the same name by Lionel White.
The plot of the movie revolves around a police detective, played by Glenn Ford, who is married to a wealthy woman, played by Elke Sommer. The detective becomes involved in a murder investigation that uncovers a web of deceit and corruption, leading to a series of dangerous events. Rita Hayworth plays a pivotal role in the film as well.
“The Money Trap” explores themes of crime, corruption, and moral dilemmas and is known for its suspenseful storytelling. It’s a classic crime drama of its time, and if you enjoy films from that era, you might find it interesting to watch. Please note that this film is not as widely remembered as some other classics, but it still holds historical significance in the world of cinema.

“The Money Trap” is de titel van een Amerikaanse misdaaddramafilm uit 1965 geregisseerd door Burt Kennedy. In de film spelen Glenn Ford, Elke Sommer en Rita Hayworth de hoofdrollen. Hij is gebaseerd op de gelijknamige roman van Lionel White.
Het plot van de film draait om een politierechercheur, gespeeld door Glenn Ford, die getrouwd is met een rijke vrouw, gespeeld door Elke Sommer. De rechercheur raakt betrokken bij een moordonderzoek dat een web van bedrog en corruptie blootlegt, wat leidt tot een reeks gevaarlijke gebeurtenissen. Rita Hayworth speelt ook een centrale rol in de film.
“The Money Trap” verkent thema’s als misdaad, corruptie en morele dilemma’s en staat bekend om zijn spannende verhaal. Het is een klassiek misdaaddrama uit die tijd en als je van films uit die tijd houdt, vind je het misschien interessant om naar te kijken. Houd er rekening mee dat deze film niet zo bekend is als sommige andere klassiekers, maar nog steeds van historisch belang is in de filmwereld.