Filmposters

This Gun for Hire

This Gun for Hire” is een film noir uit 1942. Hij werd geregisseerd door Frank Tuttle en gebaseerd op de roman “A Gun for Sale” van Graham Greene. In de film spelen Veronica Lake en Alan Ladd de hoofdrollen.

Het verhaal draait om een huurmoordenaar genaamd Raven (gespeeld door Alan Ladd) die wordt bedrogen door zijn werkgevers. Hij zint op wraak en raakt betrokken bij een nachtclubzangeres (gespeeld door Veronica Lake) en een detective. De film valt op door de sfeervolle cinematografie, de chemie tussen Lake en Ladd en zijn bijdrage aan het film noir genre.

“This Gun for Hire” wordt beschouwd als een klassieker in het film noir genre en wordt vaak genoemd als een van de vroege voorbeelden van de stijl.

 

This Gun for Hire” is a film noir movie released in 1942. It was directed by Frank Tuttle and based on the novel “A Gun for Sale” by Graham Greene. The film stars Veronica Lake and Alan Ladd in lead roles.

The story revolves around a hitman named Raven (played by Alan Ladd) who is double-crossed by his employers. He seeks revenge and becomes involved with a nightclub singer (played by Veronica Lake) and a detective. The film is notable for its atmospheric cinematography, the chemistry between Lake and Ladd, and its contribution to the film noir genre.

“This Gun for Hire” is considered a classic in the film noir genre and is often cited as one of the early examples of the style.