Filmposters

Slightly Dangerous

Slightly Dangerous is a 1943 American romantic comedy film directed by Wesley Ruggles and starring Lana Turner, Robert Young, Walter Brennan, Dame May Whitty, Eugene Pallette, Alan Mowbray, and Regis Toomey.

The film tells the story of Peggy Evans, a bored soda fountain waitress who fakes her own death and runs away to New York City. In New York, Peggy meets Bob Stuart, a wealthy businessman. Bob is immediately attracted to Peggy, but he is suspicious of her claim to be the daughter of a wealthy industrialist. When Peggy’s past catches up with her, she must rely on Bob to help her clear her name.

Slightly Dangerous was a commercial success, grossing over $2 million at the box office. The film was praised for its performances, its humor, and its escapist plot. Turner’s performance as Peggy was particularly lauded, with The New York Times calling her “a radiant blonde bombshell” who “gives a winning performance.”

Slightly Dangerous is a charming and entertaining romantic comedy that is well worth watching. The film is a reminder that even in the darkest of times, there is always hope for love and laughter.

 

Slightly Dangerous is een Amerikaanse romantische komediefilm uit 1943 geregisseerd door Wesley Ruggles met in de hoofdrollen Lana Turner, Robert Young, Walter Brennan, Dame May Whitty, Eugene Pallette, Alan Mowbray en Regis Toomey.

De film vertelt het verhaal van Peggy Evans, een verveelde soda fontein serveerster die haar eigen dood in scene zet en wegloopt naar New York City. In New York ontmoet Peggy Bob Stuart, een rijke zakenman. Bob voelt zich meteen aangetrokken tot Peggy, maar hij wantrouwt haar bewering dat ze de dochter is van een rijke industrieel. Wanneer Peggy’s verleden haar inhaalt, moet ze op Bob vertrouwen om haar te helpen haar naam te zuiveren.

Slightly Dangerous was een commercieel succes en bracht meer dan 2 miljoen dollar op aan de kassa. De film werd geprezen om zijn optredens, zijn humor en zijn escapistische plot. Vooral Turners optreden als Peggy werd geprezen, The New York Times noemde haar “een stralende blonde bom” die “een winnende prestatie levert”.

Slightly Dangerous is een charmante en onderhoudende romantische komedie die het bekijken meer dan waard is. De film herinnert je eraan dat er zelfs in de donkerste tijden altijd hoop is op liefde en een lach.