Filmposters

Stella

Stella is een Amerikaanse zwarte komediefilm uit 1950 geregisseerd door Claude Binyon en met Ann Sheridan, Victor Mature en Leif Erickson in de hoofdrollen.

De film vertelt het verhaal van Stella Bevans (Sheridan), een alleenstaande vrouw die een baan heeft als secretaresse bij een rijke zakenman, Fred Anderson Jr. (Erickson). Stella is de enige in haar familie die een fatsoenlijk inkomen verdient, en ze probeert haar familie te steunen door hun schulden af te betalen.

Op een dag ontmoet Stella Jeff DeMarco (Mature), een mysterieuze vreemdeling die beweert een miljonair te zijn. Jeff valt Stella meteen aan en ze beginnen een affaire. Jeff belooft Stella dat hij haar zal helpen om haar familie te helpen, maar hij heeft in feite een andere agenda.

Jeff is eigenlijk een oplichter die Stella wil gebruiken om zijn volgende swindle te plegen. Hij overtuigt Stella om hem te helpen om geld te stelen van Fred Anderson Jr., en ze worden al snel verstrikt in een web van leugens en bedrog.

De film eindigt met een onverwachte wending, waarbij Stella degene is die uiteindelijk aan het langste eind trekt.

Ann Sheridan was een Amerikaanse actrice die bekend stond om haar rol in films noirs. Ze won een Golden Globe Award voor beste actrice in een dramafilm voor haar rol in The Unfaithful (1947).

Victor Mature was een Amerikaanse acteur die bekend stond om zijn rol in films als The Robe (1953) en The Egyptian (1954). Hij won een Golden Globe Award voor beste mannelijke hoofdrol in een dramafilm voor zijn rol in The Robe.

Stella werd over het algemeen goed ontvangen door critici. De film werd geprezen om zijn zwarte humor en zijn spannende plot.

Stella is a 1950 American black comedy film directed by Claude Binyon and starring Ann Sheridan, Victor Mature and Leif Erickson.

The film tells the story of Stella Bevans (Sheridan), a single woman who has a job as a secretary to a wealthy businessman, Fred Anderson Jr. (Erickson). Stella is the only one in her family making a decent living, and she tries to support her family by paying off their debts.

One day, Stella meets Jeff DeMarco (Mature), a mysterious stranger who claims to be a millionaire. Jeff immediately attacks Stella and they begin an affair. Jeff promises Stella that he will help her help her family, but he actually has a different agenda.

Jeff is actually a con man who wants to use Stella to commit his next swindle. He convinces Stella to help him steal money from Fred Anderson Jr. and they soon become entangled in a web of lies and deceit.

The film ends with an unexpected twist, with Stella being the one who ultimately wins.

Ann Sheridan was an American actress known for her roles in films noirs. She won a Golden Globe Award for best actress in a drama film for her role in The Unfaithful (1947).

Victor Mature was an American actor known for his roles in such films as The Robe (1953) and The Egyptian (1954). He won a Golden Globe Award for best male lead in a drama film for his role in The Robe.

Stella was generally well received by critics. The film was praised for its black humor and exciting plot.