Filmposters

Follow The Fleet

“Follow the Fleet” is een Amerikaanse muzikale komediefilm uit 1936 geregisseerd door Mark Sandrich met Fred Astaire en Ginger Rogers in de hoofdrollen. Het was hun vijfde filmsamenwerking en werd met kritisch en commercieel succes ontvangen.
Bake Baker (gespeeld door Astaire) is een zeeman met verlof in San Francisco. Hij hoopt zijn romance met zijn voormalige danspartner Sherry (gespeeld door Rogers) nieuw leven in te blazen. Sherry werkt nu echter als danspresentatrice in een plaatselijke club. Bake en zijn vriend Bilge (gespeeld door Randolph Scott) proberen Sherry te helpen haar droom waar te maken om haar eigen dansschool te openen. Onderweg zijn er veel romantische misverstanden, komische momenten en natuurlijk prachtige dansnummers gechoreografeerd door Hermes Pan.
De film staat bekend om zijn aanstekelijke Irving Berlin-deuntjes, waaronder “Let’s Face the Music and Dance”, “I Concentrate on You” en “Steppin’ Out with My Baby”. Het is een verrukkelijke en hartverwarmende film die de magie van de samenwerking tussen Astaire en Rogers laat zien.

“Follow the Fleet” is a 1936 American musical comedy film directed by Mark Sandrich and starring Fred Astaire and Ginger Rogers. It was their fifth film collaboration and was met with critical and commercial success.
Bake Baker (played by Astaire) is a sailor on leave in San Francisco. He hopes to rekindle his romance with his former dance partner, Sherry (played by Rogers). However, Sherry is now working as a dance hostess at a local club. Bake and his friend Bilge (played by Randolph Scott) try to help Sherry achieve her dream of opening her own dance school. Along the way, there are many romantic misunderstandings, comedic moments, and of course, stunning dance numbers choreographed by Hermes Pan.
The film is known for its catchy Irving Berlin tunes, including “Let’s Face the Music and Dance,” “I Concentrate on You,” and “Steppin’ Out with My Baby.” It’s a delightful and heartwarming film that showcases the magic of Astaire and Rogers’ partnership.