Trivia

Cate Blanchett

Cate Blanchett (°1969)
In 2014 at the film festival of Cannes

Hoewel ze in 2008 genomineerd was voor een Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in Elizabeth: The Golden Age (2007), verklaarde ze publiekelijk dat ze op Marion Cotillard in La Môme (2007) had gestemd en beschreef ze haar optreden als Édith Piaf als “verbazingwekkend en inspirerend”. Toen Cotillard als winnaar werd aangekondigd, was Blanchett zichtbaar blij met haar overwinning. In 2012 schreef Blanchett een opiniestuk voor Variety waarin ze Cotillards optreden in De rouille et d’os (2012) prees.

In 2008, although she was nominated for a Best Actress Oscar for her performance in Elizabeth: The Golden Age (2007), she publicly declared that she had voted for Marion Cotillard in La Môme (2007), and described her performance as Édith Piaf as “astonishing and inspiring”. When Cotillard was announced as the winner, Blanchett was visibly happy for her win. In 2012, Blanchett wrote an op-ed for Variety praising Cotillard’s performance in De rouille et d’os (2012).