Foto's

Marion Cotillard

Marion Cotillard (°1975)

Marion Cotillard is een Franse actrice die bekend staat om haar indrukwekkende carrière in zowel de Franse als de internationale cinema. Ze is geboren op 30 september 1975 in Parijs, Frankrijk. Cotillard heeft lovende kritieken en vele prijzen ontvangen voor haar optredens in verschillende films.

Enkele van haar meest opvallende rollen en prestaties zijn:

“La Vie en Rose” (2007): Marion Cotillard won een Academy Award voor Beste Actrice voor haar vertolking van de legendarische Franse zangeres Édith Piaf in deze biografische film. Haar prestatie werd alom geprezen voor de diepte en authenticiteit.

“Inception’ (2010): Cotillard speelde samen met Leonardo DiCaprio in Christopher Nolan’s breinbrekende sciencefiction thriller. Ze speelde de rol van Mal Cobb, een personage dat diep verweven is met het complexe plot van de film.

“Rust and Bone’ (2012): Cotillard kreeg lovende kritieken voor haar rol als Stéphanie, een trainer van orka’s die een levensveranderende ervaring ondergaat na een tragisch ongeluk. De film kreeg positieve kritieken voor haar prestaties en emotionele diepgang.

“Two Days, One Night” (2014): In deze Belgische dramafilm geregisseerd door de broers Dardenne, speelde Marion Cotillard de rol van een vrouw die vecht om haar baan te behouden. Haar prestatie werd alom geprezen en ze kreeg verschillende nominaties voor awards.

“Macbeth’ (2015): Cotillard speelde Lady Macbeth tegenover Michael Fassbender in een verfilming van de klassieke tragedie van William Shakespeare.

“Allied” (2016): Ze speelde samen met Brad Pitt in deze romantische thriller uit de Tweede Wereldoorlog geregisseerd door Robert Zemeckis.

“The Dark Knight Rises” (2012): Marion Cotillard had een prominente rol als Miranda Tate in Christopher Nolan’s laatste deel van de Batman trilogie.

Marion Cotillards talent en veelzijdigheid hebben van haar een gerespecteerd figuur in de filmindustrie gemaakt. Ze heeft gewerkt in een breed scala aan genres en is erkend voor haar vermogen om volledig op te gaan in haar rollen. Naast haar acteercarrière staat Cotillard ook bekend om haar inzet voor het milieu en haar betrokkenheid bij verschillende filantropische initiatieven.

 

Marion Cotillard is a French actress known for her impressive career in both French and international cinema. She was born on September 30, 1975, in Paris, France. Cotillard has received critical acclaim and numerous awards for her performances in various films.

Some of her most notable roles and accomplishments include:

“La Vie en Rose” (2007): Marion Cotillard won an Academy Award for Best Actress for her portrayal of the legendary French singer Édith Piaf in this biographical film. Her performance was widely praised for its depth and authenticity.

“Inception” (2010): Cotillard starred alongside Leonardo DiCaprio in Christopher Nolan’s mind-bending science fiction thriller. She played the role of Mal Cobb, a character deeply intertwined with the film’s complex plot.

“Rust and Bone” (2012): Cotillard earned critical acclaim for her role as Stéphanie, a killer whale trainer who undergoes a life-changing experience after a tragic accident. The film received positive reviews for her performance and emotional depth.

“Two Days, One Night” (2014): In this Belgian drama film directed by the Dardenne brothers, Marion Cotillard played the role of a woman fighting to keep her job. Her performance was widely praised, and she received numerous award nominations.

“Macbeth” (2015): Cotillard portrayed Lady Macbeth opposite Michael Fassbender in a film adaptation of William Shakespeare’s classic tragedy.

“Allied” (2016): She starred alongside Brad Pitt in this World War II romantic thriller directed by Robert Zemeckis.

“The Dark Knight Rises” (2012): Marion Cotillard had a prominent role as Miranda Tate in Christopher Nolan’s final installment of the Batman trilogy.

Marion Cotillard’s talent and versatility have made her a respected figure in the film industry. She has worked in a wide range of genres and has been recognized for her ability to fully immerse herself in her roles. Besides her acting career, Cotillard is also known for her advocacy on environmental issues and her involvement in various philanthropic endeavors.